Bachelor

Afgelopen vrijdagavond 21.30 uur RTL4 – The bachelor Ik MOEST gister even kijken naar de Bachelor op RTL4. Nee! nee! nee! dit soort dingen kijk ik normaal gesproken niet. Maar het moest even. De mooie vrijgezelle man (ik vind het nog wel meevallen) gaat met een aantal dames uit en selecteert zo de dame waar hij mee verder wil. Er is ook een cruciaal moment dat de “rozenceremonie” heet. Het aantal dames was inmiddels teruggebracht naar 10 stuks. Zes dames krijgen een roos toebedeeld, dat betekent dat ze mogen blijven. Officieel vraagt de bachelor of ze de roos van hem willen aannemen. Tuurlijk willen ze dat…… En er zaten wel dames bij waarvan ik dacht: leuke meid.

Maar het mooiste is toch wel die ceremonie. Nadat de dames zich in allerlei bochten gewrongen hebben om de aandacht en affectie van de bachelor en zich daarbij soms -naar mijn idee- vreselijk voor lul zetten. Ik krijg er plaatsvervangende schaamte van…. (ah ja, daarom schamen zij zich natuurlijk niet…..)

Hoe verder in de ceremonie, hoe spannender, de dames die nog geen roos hebben gekregen en dus nog geen zekerheid hebben of ze mogen blijven zie je nu vreemde grimassen maken….. Bij sommigen zie je pure onzekerheid, een andere zie je met de minuut bozer worden. Je ziet haar denken : “Als ik nu die fucking roos niet krijg…. dan ga ik je haten…. sterker nog, ik geloof dat ik je nu al haat…. een gore klootzak ben je!” Tot het moment dat ze toch een roos krijgt, dan verandert de dame in een spinnende poes die zich helemaal op haar gemak voelt. Ik kon het niet aanzien hoe de dames zich werkelijk zo echt als vrouw gedragen….. alles om de aandacht van Roderick – the bachelor.

Ik kijk met meer dan gewone aandacht naar Roderick, en stoor me daarom zo aan de dames. Ze zijn een storende factor in mijn observatie van Roderick. Ik wil zien hoe hij zich gedraagt. Overigens stemt me dat al niet veel beter…..maar de dames spannen de kroon. Maar waarom MOEST je dan kijken vraag je je af? Naar aanleiding van een telefoontje. “Weet je wie op televisie is in dat ehh….bazzelor? ? ? Weet je wie dat is?” Ik: “nou?” “Da’s Roderickje, je achterachterneef” ” Heh? Roderick roderick van ….?” enzovoort bla bla Ik moet me nu alleen nog even bedenken of ik het nu eigenlijk leuk vind….ja ik denk van wel, alhoewel…..RTL4 a la who wants to marrie a miljonair… Ach whatever, heb Roderick 25 jaar geleden een keer gezien… en nu weer een keer…. Misschien dat ik volgende week toch wel weer kijk……

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *