Als je gellak niet goed blijft zitten

Toen ik begon met mijn gellak zelf aan te brengen had ik het meeste last van het lifting. Dat ziet eruit alsof je je lak van je nagel af zou kunnen halen. Soms trek je daarbij een deel van de bovenste laag van je nagel mee.  Tenminste, als je zoals ik daar niet gewoon vanaf kunt blijven.  Uiteraard ben ik gaan zoeken naar wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn.  Op de website van de grote merken kom je dit ook tegen bij de veelgestelde vragen. Ook wordt er vaak beweerd dat dit aan het merk van de lak ligt.  Dat dacht ik eerder ook, maar inmiddels weet ik beter.

Wat is dan de oorzaak van lifting?

  1. Wees gerust, het ligt niet perse aan het merk. Uiteraard is niet ieder merk even goed, maar de grotere merken kunnen zich het niet permitteren om geen kwaliteit te leveren. Ik ga ook geen voorkeur uitspreken voor een merk, dat moet je zelf ervaren.
  2. Vettige nagels, je bent te haastig van start gegaan en je hebt je nagels niet – of niet goed genoeg- ontvet
  3. Gebruik eventueel ook nog een primer.
  4. Probeer eens een andere base, ook hier is het ene merk het andere niet
  5. Je hebt bij het lakken niet de voorkant van je nagel meegelakt om deze af te sluiten. Als naar je vingertoppen kijkt, moet je dus niet je eigen nagel zien zitten als een soort 2e laagje.

Dit zijn wel de belangrijkste punten waarmee je je gellak zonder lifting netjes kunt houden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *