Sambal bij?

Als je naar de chinees gaat wordt je -over het algemeen- geattendeerd op het feit dat je bestelling klaar is door het feit dat de chinese dame de bestelling luid opnoemt. “Babi pangang, loempia met nasi?!?!” Vervolgens staat er een persoon op en pakt het platic witte tasje aan om vervolgens huiswaarts te keren.

Voor de duidelijkheid, dit is geen Chinees restaurant waar men vraagt “sambal bij?”. Zo ook gisteravond, toen ik met een vriendin bij de Chinees zat te wachten op de bestelling… ” 2 tomatensoep en een loempia?!?!?!” Het bleef akelig stil, en niemand stond op.

De dame keek nog even in haar bestellingenlog en riep toen nogmaals ” 2 tomatensoep en een loempia?!?!?!” Het bleef stil. Ze zette het tasje aan de kant en ging verder met de overige bestellingen. “Mi fang met foe yong hai?!?!?!” Aha, zowaar reactie….

De volgende bestelling, die worden schijnbaar letterlijk genoteerd, vond ik de mooiste; “Een beetje nasi en een beetje bami!?!?!” En inderdaad een jongeman stond op en nam het plastic tasje aan. Ik vond het werkelijk een briljant voorbeeld van de rus van “het oosten” Je besteld een beetje nasi en een beetje bami, en je krijgt een beetje nasi en een beetje bami…..

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *